DEMİRDÖKÜM KOMBİ ARIZA KODLARI

Bugün böylesine soğuk bir günden sonra dışarıdayken hayalini kurduğum sımsıcacık evime geldim. Çayımı demledim her şey gayet güzel ve yolunda olmasına rağmen kombimde bir sorun meydana geldiğini fark ettim. Kombimi biraz inceleyince kombimin hata kodu verdiğini gördüm. Bu konuda neler yapabileceğimi merak ettim ve uzman bir kombi servisi çağırdım. İşlerini gerçekten ilgiyle yaptılar. Gereken kontrol ve incelemelerden sonra sorunu tespit ettiler gerekli müdahalelerden sonra kombi eski çalışma stiline geri döndü. Biz de bugün kombi arızaları ile ilgi sizlere de bilgi vermek istedik ve aşağıda paylaştık.

Aden

F0 Arıza Kodu: Bu kod kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu Belirten Koddur. Bu Kod Ekrana Gelirse Cihaza 1,5 İle 2 Bar Arasında Su Basarak Sorunu Çözümleyebilirsiniz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F1 Arıza Kodu: Bu kod karşımıza çıktığı zaman aşırı ısı termostatında arıza olduğunu bildirir. Kombi Bu Hatayı verdiği Sürece Cihaz Herhangi bir verim Sağlamaz. Bu Termostatın değişimi Gerekmektedir.Bu konu hakkında uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Akmasında Etkili Olan Parçalardan Ntc Sensöründe Arıza Meydana Geldiğinin göstergesidir. Bu Kod Cihazın Göstergesinde Olduğu Sürece Kombi Sıcak Su Akıtmaz veya Akıtmasında Sorunlar Yaşar. Bu sorunun çözümlenmesi için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F4 Arıza Kodu : Cihazın Alev Almasında Arıza Yaşandığını Gösterir. Yani Kombi Ateşleme Yaptıktan Sonra Alev Almıyor ve devreye Girmiyor. Gaz Gurubunda, İyonizasyonda, Elektrotlar da bir problem Olabilir.Bu sorun için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F5/F6 Arıza Kodu : Kombinin Hava Akım Sırasında Arıza Meydana Getirdiğini Böylelikle Cihazın F5 Uyarısı verdiğini Gösterir.. Kombinin Baca Sensöründe Ya da Hava Prosestatında sorun Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Oc Arıza Kodu : Hava Proses Atının Bağlı Duruma Geçtiğini Gösteren Kodun Açıklamasıdır. Cihazın Ekranında Bu kod Varsa Kombiyi resetleyiniz.. Resetten Sonra Düzelmedi  İse Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Cc Arıza Kodu : Prosestatın Yahut Baca Sensörünün İptale Alındığını Gösteren Koddur.


Çözümü için Ümraniye Hizmet Bölgemiz olan Ümraniye Merkez , Adem Yavuz , Altınşehir , Armağanevler , Aşağı Dudullu , Atakent , Cemil , Çakmak , Çamlık , Dumlupınar , Elmalıkent , Esenevler , Esenkent , Esenşehir , Fatih Sultan Mehmet , Hekimbaşı , Huzur , Ihlamurkuyu , İnkilap , İstiklal , Kazımkarabekir , Madenler , Mehmet Akif , Namık Kemal , Necip Fazıl , Parseller , Saray , Site , Şerifali , Tantavi , Tatlısu , Tepeüstü , Topağacı , Yamanevler , Yukarı Dudullu mahallelerimizde bulunan servisimizle iletişime geçebilirsiniz.

Atron

F1 Arıza Kodu : Atron Kombide Aşırı Isınma Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatında Sorun Var Diyebiliriz. Parça değişimi Gerekeceğinden Uzman servisimizden yardım almalısınız.


F2 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntcsinde sıkıntı olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu halde Sıcak Su Sensörü Arızalı Olduğu İçin Kombi Sıcak Su vermez. Sorunun Çözümlenmesi İçin Sensör değişimi yapılmalıdır. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F3 Arıza Kodu : Kombinin Tesisata Yolladığı Suyun değerini Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Bağlantı Sorunu Yaşanıyor demektir. Bu Durumda Tüketici Olarak Müdahale Edebileceğiniz Herhangi Bir İşlem Olmamaktadır.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F4 Arıza Kodu : Cihazın Ateşlemeyi Yapmadığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Cihaz Ateşlemeyi Sağlamadığı İçin verimli Olmaz. Bu Nedenle de Gaz Valfinde Yada İyonizasyonda Sorun Var Diyebiliriz.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F5 Arıza Kodu : Bu kodun belirmesi Hava Akışının Sağlanmadığını Belirtir. Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Prosestatı Arızalı Demek mümkün. Prosestat değişimi Gerektiği İçin Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


F6 Arıza Kodu : Cihazın Tesisata Gönderdiği Suyun Dönüş değerini Ölçme Görevinde Olan Sensörünün hasarlı Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F7 Arıza Kodu : Kombi Ekranında F7 Hata Kodunun Belirmesi Gaz Armatürün de Sorun Var demektir. Gaz Armatöründe Sorun Olduğu İçin Cihaz Ateşleme Yapmaz Doğal Olarak da Kombi verim Sağlamaz. Bu Durumda Sorunun Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F8 Arıza Kodu : Cihazın Tesisat devresine Göndermekte Olduğu Suyun değerini Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Aşırı Isınma Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensor değişimi Gerekebilir. Cihaza Müdahale Edilmemeli, Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


F9 Arıza Kodu : Proses Tatta Kısa devre Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı Bu Sebeplede Hava Akışını Sağlamıyor Diyebiliriz. Parça değişimi Sonrasında Sorun Çözümlenecektir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F10 Arıza Kodu : Atron Kombinin Basıncının 0,3 Barın Altında Olduğunu Gösteren Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombiye 1,5 Bar'a Kadar Doldurma Musluğu İle Su Basmalı Sonrasında Cihaza Reset Atmalısınız. Sorun Bu Şekilde Çözümlenecektir.

F11 Arıza Kodu : Atron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Su Akışı Sağlanamıyor demektir. Bu Durumda Kombi İçinde Su Dolaşımı Olmuyor Diyebiliriz. Böyle bir konuda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F12 Arıza Kodu : daireye Gelen Voltajın 165 V Altında Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Cihazı Kullanmamalı Voltaj dengeleyici Özellikte Olan Regülatör Cihazını Kullanmalısınız. Aksi Takdirde Cihazın İçinde Bulunan Parçaları Zarar Görerek Yanabilir.

F13 Arıza Kodu : Atron Kombinin Kalorifer Gidiş ve Dönüş Sensörlerinin Arasındaki Sıcaklık Farkında Problem Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur.  

Bu Sorunun çözümlenebilmesi için Üsküdar Hizmet Bölgemiz olan Üsküdar Merkez , Acıbadem , Altunizade , Ayazma , Bahçelievler , Barbaros , Beylerbeyi , Bulgurlu , Burhaniye , Çamlıca , Çengelköy , Çiçekçi , Doğancılar , Emek , Emniyet , Ferah , Fıstıkağacı , Gülfemhatun , Güzeltepe , İcadiye , İhsaniye , Kandilli , Kısıklı , Küçüksu , Kuleli , Küplüce , Kuzguncuk , Libadiye , Muratreis , Nakkaştepe , Pazarbaşı , Selimiye , Sultantepe , Vaniköy , Yavuztürk , Zeynepkamil mahallelerimizde bulunan servisimizle iletişime geçebilirsiniz

İsofast

F01/F04 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ateşleme Başarısızlığı Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ateşlemeyi Yapmaması Sebebi İle Cihazdan verim Alınamaz. Bu Durumda İyonizeysen Sorunu Vardır demek mümkün. Bu konuda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F02 Arıza Kodu : İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Hava Akışının Sağlanmadığı Anlamına Gelir. Bunun Nedeni Prosestatın Arızalı Olmasıdır. Çözümü için size en yakın uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F03 Arıza Kodu : Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Cihaz Yaklaşık 2-3 Saat İçinde Sorunu Yaşattırıyor İse Prosestat'ta Sorun Vardır.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F05 Arıza Kodu : Kombide Sıkça Karşılaşılan F05 Arıza Kodunun Açıklaması Aşırı Isınmadır. Kısacası Cihazın Aşırı Isınma Termostatı Olan Limit Sensörü Hasar Görme Sebebi İle Cihazın arızaya geçmesi diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım almanız yararlı olacaktır.

F06 Arıza Kodu : Kalorifer devresi Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Peteklerin Isınmasını Sağlayan Sensör Arızalı Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F07 Arıza Kodu : Kombinin Sıcak Su devresi İçin Çalışan Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Sensör Arızalı Olduğu İçin Kombiden Sıcak Su Alamazsınız. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F08 Arıza Kodu : İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kalorifer Sensörleri Arızalı demektir. Yalnız Önemli Olan Hangi Sensörün Arıza Yaptığını Bulabilmektir. Kombi Bu Hata Kodunu veriyor İse Birden Çok Sensörde Sorun Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


F09 Arıza Kodu : Sıcak Su Sensörünün Arızalı Olduğu ve Dolayısıyla da Kombide Sıcak Su Sorununun Yaşandığı Arıza Kodudur. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F10 Arıza Kodu : Kombinin Kalorifer devresine Gönderdiği Suyun Dönüş Sıcaklığını Kontrol Eden Sensöründe Hata Oluştuğunu ve Bu Sebeple de Sensörün Görevini Gerçekleştirmediğini Belirten Hata Kodudur.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F11 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ana Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Kombi Bu Durumda Çalışmaz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığı Zaman İsofast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirir. Bu Durumda Ekran Kartının ya değişimi ya da Tamiri Gerekmektedir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F13 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Ekranında Bu Hata Kodu Belirdi İse Ana Kartta Sorun Var demektir. Böyle Bir Durumda Kart Teknik Bir Sorun Sebebi İle Arızalanmıştır. değişimi ya da Tamiri Gerekebilir. Bu Durumda Kombiniz Çalışmaz.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F14 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer Su Sıcaklık derecesinin 95°c den Fazla Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. derecede Kendiliğinden Yükselme Oluyorsa Cihaza Müdahale Etmemeli Sorunun Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F15 Arıza Kodu : Cihazın Gaz Mekanizmasında Üç Yollu Vanaya Ait Olan Step Motorda Sorun Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Step Motor değişimi Gerekebilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F16 Arıza Kodu : Brülörün Sönmesine Rağmen Ateşlemenin Hala devam Ettiğini Bildiren Arıza Kodudur. Bu Durumda İsofast Kombide İyonizasyon Sorunu Yaşanıyor Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F17 Arıza Kodu : İsofast Kombiye Gelen Voltajın 170 V değerinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihaz Bu Sorunu Sürekli Olarak Yaşattırıyor İse Bu Durumda Cihazda Bulunan Parçalar Zarar Görüp Yanabilir. Voltaj Düzenleyicisi Diye Bilinen Regülatör Cihazını Kullanmanız Gerekmektedir.

F18 Arıza Kodu : Ekran Kartında Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Ekran Kartı değişimi Yapıldı İse Büyük İhtimalle Ayarları Yapılmamış demektir. Ekran Kartına Herhangi Bir Müdahale Gerçekleşmedi İse Bu Durumda Arızalı Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F19 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Kalorifer SenSörünün Bağlı Olmadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Petekler ya az Isınır ya da Hiç Isınmaz. Sensör Kopukluğunun Çözümlenebilmesi Adına Servisin Müdahalesi Gerekmektedir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F20 Arıza Kodu : İsofast Kombide Yer Alan Elektronik Kart İle Ekran Kartın Uyumlu Olmadığını Belirten Arıza Kodudur. Kombiye Müdahale Edilmiş Ekran Kartı ya da Elektronik Kart değiştirilmiş İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi ve Parça değişimi Yapılmadı İse Elektronik Kart Arızalı Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F21 Arıza Kodu : İsofast Kombinin Tesisata Gönderdiği Suyun Dolaşımında Problem Olduğu Aynı Zamanda Cihazın Dolaşımı Sağlamadığı Durumlarda Kombi Ekranında Beliren Hata Kodudur. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmeyin. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F23 Arıza Kodu : İsofast Kombide Tesisat daha Doğrusu Kalorifer devresinin Sıcaklığının 50°c den daha Hızlı Yükseldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Cihaza Reset Atmalısınız.

Sorun Reset İşleminden Sonra Düzelmiyor İse Çözümü için size en yakın olan Beykoz Hizmet Bölgemiz olan Beykoz Hizmet Bölgesi; Beykoz Merkez , Acarkent , Acarlar , Anadoluhisarı , Anadolukavağı , Baklacı , Beykoz , Camlıbahçe , Çavuşbaşı , Çengeldere , Çiftlik , Çiğdem , Çubuklu , Fatih , Göktürk, Göztepe , Gümüşsuyu , İncirliköy , Kanlıca , Kavacık mahallelerimizde bulunan servisimizle iletişime geçebilirsiniz 

Millenium Plus


F1 ve F4 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Hem F1 Hem de F4 Arızası Ateşleme Başarısızlığını Belirtmektedir. Kombi Ateşlemeyi Sağlayamadığından Dolayı Randıman Almanız İmkânsızdır. Bu Durumda Önce Cihaza Reset Atmalısınız. Sorun Çözümlenmiyor İse Gaz Valfinde yada İyonizasyonunda Problem Olabilir.Çözümü için size en yakın olan uzman servisimizle iletişime geçebilirsiniz

F2 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Hava Başarısızlığı Var Anlamındadır. Bu Durumda Kombi Otomatik Olarak Kendi Resetlenecektir. Sorun Reset Sonrasında devam Ederse Fan Motorunda, Baca da yada Hava Proses Atında sorun Var Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Cihaza Müdahale Edemezsiniz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F3 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Fan Motorundan Aldığı Artı Basınç İle Anakarta Atık Gazda Problem Olup Olmadığını Aktaran Parçada Yani Hava Prosestatında Sorun Meydana Geldiğini Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Prosestatın Tamiri Yapılamaması Sebebi İle değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F5 Arıza Kodu : Kombide Aşırı Isınma Termostatının daha Doğrusu Limit Sensörünün Arıza Yaptığını Belirten Hata Kodudur. Kombi Ekranında F5 Arıza Kodu Yer Aldı İse Sensor Zarar Görmüş ve değişime İhtiyaç Duyuyor Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


MİLENYUM PLUS KOMBİ KODLARI, MİLLENİUM PLUS HATA KODLARI

Millenium Plus Arıza Kodlarının Anlamları

F6 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Sıcak Su Sensörünün Arıza Yaptığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su Sensöründe Sorun Olması Sebebi İle Kombi Sıcak Su vermez. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F9 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombide Kalorifer Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Arıza Kodudur. Bu Şekilde Kombi Peteklere Isı Göndermez. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Parçaların Tümünün Bağlı Olduğu ve Yönetildiği Elektronik Kartta Sorun Olduğu Zaman veya Sinyal Alınamadığı Zaman Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirmektedir. Kombi Bu Durumda Kesinlikle Çalışamaz . Bu Durumda Kartın Ya Tamiri yada değişimi Gereklidir . Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F12 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ekran Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Ekran Kartında Sorun Olduğunda Kartın Ya Tamiri yada değişimi Gerekmektedir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F13 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ana Kartında Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Anakartta Sorun Olduğu İçin Kombi Çalışmaz.  Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F14 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombi F14 Arıza Uyarısı Var İse Kalorifer Sıcaklığı 95°c derecenin Üstünde demektir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F15 Arıza Kodu : Bu Arıza Kodu Kombinin Gaz Mekanizmasında Step Motor Sorunu Yaşanıyor Anlamına Gelmektedir. Step Motor Adı verilen Parça Üç Yollu Vana Grubuna Ait Olduğu İçin Kombi Bu Arıza Kodunu verdiğinde Sıcak Su Kullanımında Petekleriniz de Isınabilir. yada Gaz Girişinde Sorunlar Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F16 Arıza Kodu : Kombinin Kapalı Olmasına Rağmen Ateşlemeyi Yapmaya devam Ettiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Arızalı Olan Kısım İyonizasyondur. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F17 Arıza Kodu : Kombiye Gelen Voltajın Olması Gereken değerden Düşük Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sizlere Bu Konuda Regülatör Kullanmanızı Tavsiye Ederiz. Regülatör Sonrasında Voltajlarla Alakalı Sorun Yaşamazsınız.

F19 Arıza Kodu : Sıcak Su Ntc Sinin Sıcak Su Talebinde Olduğunu Yalnız Boru Üstündeki İrtibatının Kesildiğini Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sıcak Su İsteği Karşılanamaz. le irtibata geçiniz.

F20 Arıza Kodu : Milenyum Plus Kombinin Ekran Kartı İle Uyum Sağladığını Belirten Hata Kodudur. Cihazın Ekran Kartının değişimi Yapıldı İse Servis Ayarları Yapılmamış Olabilir. Bu Durumda Servis Ayarlarının Yapılması İçin Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

le irtibata geçiniz.. Ekran Kartı değişimi Yapılmadıysa Arızalı Olabilir. değişim yada Tamir İşlemi İçin Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F21 Arıza Kodu : Kombinin Basıncının Azaldığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Servis Çağırmaya Gerek Yoktur. Kombinin Altında Yer Alan Dolum Vanasını Açmalı Kombiye İhtiyacı Olan Suyu (1,5 Bar) Basmanız Gerekmektedir. Su Basma İşleminden Sonra Kombiyi Resetleyin Sorun Çözümlenecektir.

F22 Arıza Kodu : Kombide Olması Gerekenden (1,5 Bardan) daha Fazla Su Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kombi Basıncını Kontrol Edin 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Kombideki Fazla Suyu Peteğin Yan Tarafından Havasını Alarak Düşürebilirsiniz. Petekten Hava Alma İşlemi Sonrasında Kombi Basıncı Sıfıra Ulaşacaktır. Bu İşlemden Sonra Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Su Basarsanız Sorun Kalmayacaktır.

Nitron Kombi Kodları, Nitron Hata Kodları

Nitron Arıza Kodlarının Anlamları

Nitron

F1 Arıza Kodu : Nitron Kombide Sıkça Karşılaşılan F1 Arıza Kodunun Açıklaması Kombinin Limit Termostatın da Sorunun Olmasıdır. Kısacası Aşırı Isınma Meydana Gelmiş Bu Nedenle de Kombi Kendini Kullanıma Kapatmış Yani Bloke Etmiştir. Bu Durumda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


F2 Arıza Kodu : Kombide Sıcak Su Ntc Bağlantılarında Sorun Olduğu Anlamına Gelen F2 Arıza Uyarısı Sıcak Su Alamazsınız. Bu Nedenle de Sorunun çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F4 Arıza Kodu : Nitron Kombi Ekranında F4 Arıza Kodu Var İse Kombi Ateşleme Yapmıyor demektir. Bu Durumda Ya Kombiye Gaz Gelmiyordur yada İyonizasyon Sorunu Vardır. Bunun Yanı Sıra Gaz Armatöründe Sorun Var da Diyebiliriz. Sorunun Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F5 Arıza Kodu : Hava Akışı Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Kısacası Cihazın Hava Prosestatı Arızalı Diyebiliriz. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmek Yerine Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F6 Arıza Kodu : Nitron Kombide F6 Uyarı Kodu Belirdi İse Dış Hava Sensörü Bağlantısında Sorun Var demektir. Bu Durumda Kombinin Hava Proses Altında yada Baca Sensöründe Sorun Var Diyebiliriz. Sorunun Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F7 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlandığı Sensörlerde Bağlantı Sorunu Meydana Geldiğinde Nitron Kombide Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Böyle Durumlarda Cihaza Müdahale Edilmemelidir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F8 Arıza Kodu : Hava Akışının Sağlanmadığı Yani Fan Motorunun Görev Yapmadığı Durumlarda Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumun Yaşanmasına Sebep Fan Motorunun Arıza Yapmış Olmasıdır. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F9 Arıza Kodu : Cihazda Kablolama Sorunu Olduğunu Belirten Koddur. Bu Durumda Kablo Bağlantıları Yanlış da Olabilir Yerinden de Çıkmış Olabilir. Cihaza Müdahale Etmeden Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F10 Arıza Kodu : Demir Döküm Nitron Kombide F10 Arıza Kodunun Açıklaması Kombinin Suyunun Olması Gereken değerden Az Olduğudur. Yani Kombi Basıncını Kontrol Ederseniz 0,3 Barın Altında Olduğunu Görürsünüz. Direk Olarak Kombinin Alt Bölümüne Monteli Durumda Olan Doldurma Musluğunu Açın ve Kombiye 1,5 Bar Kadar Su Basın. Kombi İşlem Sonrasında Yine Aynı Uyarıyı veriyor İse Kombiyi Kapatın ve Yeniden Açın Kombi Çözümlenecektir.

F11 Arıza Kodu : Nitron Kombide Sirkülasyon Sorunu Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Yani Bu Durumda Kombi İçindeki Suyu Dolaştırmıyor Diyebiliriz. Böyle Bir Durumda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F12 Arıza Kodu : Nitron Kombide F12 Arıza Kodu Voltaj Düşüklüğü demektir. Şebeke Geriliminin 165 V Altında Olduğu Durumlarda Kombi Ekranında Bu Hata Kodu Belirir. Bu Durumda Sizlere Tavsiyemiz Kombinin Voltaj Düşüklüğü Sebebi İle Zarar Görmemesi İçin Regülatör Kullanmanızdır. Regülatör Kullanımı Sonrasında Kombinin Voltajdaki dalgalanmalardan Etkilenmez ve Kombi Parçalarında Yanma Söz Konusu Olmaz. 

Solaris Kombi Kodları, Solaris Hata Kodları

Solaris Arıza Kodlarının Anlamları

Solaris

F0 Arıza Kodu : Kombinin Su Basıncının Düşük Olduğunu ve Bu Sebeple de Kombinin verim Sağladığını Belirten Arıza Kodudur. Kombi Su Seviyesini 1,5 Bara Uyguladığınız Takdirde Cihazın Çalışmasını Sürdürdüğünü Göreceksiniz.

F1 Arıza Kodu : Kombi Aşırı Isındığı Durumlar da İçerisin de Mevcut Olan Aşırı Isınma Termostatı devreye Girerek Cihazı Korumaya Alır. Fakat Kombi de Böyle Bir Arıza Kodu Var İse Bu Termostatın Arızalandığını Anlayabiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F2 Arıza Kodu : Hemen Hemen Her Kombi de Yaşanan Sorunlardan Biri Olan Sıcak Su Arızası Anlamına Gelen F2 Uyarısı da Kullanıcı Sıcak Su Alamaz. Yahut Bir Saat Sıcak Su Akar İki Saat Akmaz. Sürekli Aynı Problem Yaşanır. Sensörün değişimi Yapılırsa Problem Ortadan Kalkar. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F4 Arıza Kodu : Kombinin Ateşleme İşleminden Sonra verim Sağlaması İçin Alev Alması Gerekir. Eğer Kombi de F4 Arıza Uyarısı Varsa Cihaz Alev Almıyor demektir. Bu Durumda da Kombiden Bir verim Alınması Mümkün Olmamaktadır. Gaz Armatürü, Anakart, Elektrotlarda veya İyonlar da Sorun Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F5/F6 Arıza Kodu : Hava Akışında Arıza Yaşandığını Belirten Kodlardır. Cihaz Hava Prosestatı Yahut Baca Sensörü Sorunu Yaşıyor demektir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Oc Arıza Kodu : Baca Sensörünün Yahut Hava Proses Atının Bağlı Durumda Kaldığını Gösteren Koddur. Oc Arıza Kodu Kombide Her Zaman Beliren Bir Kod değildir. Bu Kod Ekrana Geldiği Zaman Birkaç Kez Kombiye Reset Atın. Düzelmez İse Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Cc Arıza Kodu : Hava Proses Atının Yada Baca Sensörünün Bağlılığının İptal Edildiği Gösteren Koddur. Bu Parçalarından Birinin dahi İptal Edilmesi Kombinin verim Kaybına Neden Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

 

Nitromix Hata Kodları

Önemli Bilgi: Makalemizde Sunacağımız Bilgiler demirdöküm Nitromix P24 – P28 – P35 Model Kombilerde Karşılaşılan Arıza Kodları ve Anlamlarını İçermektedir.

F00/F10 Arıza Kodu: Gidiş Suyu Sensör Hatası.

Çözüm: Gidiş Suyu Sensörü Arızalı Olduğunda veya Kabloları Yerinden Çıktığında Bu Sorun Yaşanabilmektedir. Tespit ve Müdahale İçin Mutlaka Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F01/F11 Arıza Kodu: Dönüş Suyu Sensör Hatası anlamına gelir.

Çözüm: Dönüş Suyu Sensöründe Arıza Olduğunda veya Kabloları Yerinden Çıktığında Bu Problemle Karşılaşabilirsiniz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F20 Arıza Kodu: Aşırı Isınma Hatası.

Çözüm: Kombide Bulunan Sensörlerin Yüksek Sıcaklığa Eriştiğini Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Önce Cihaz Petek Konumunda İse Petek Vanalarını Kontrol Edin. Vanaların Kapalı Olmadığından, Açık Olduğundan Emin Olun. En Az 3 Petek Vanası Mutlaka Açık Olsun. Buna Rağmen Sorun devam Ederse Eğer Resetleme İşlemi Uygulayın. Maksimum 3 Resetleme Sonrasında da Sorun devam Ediyor İse; Pompa Sıkışmış Olabilir, Ana Eşanjör Kireçlenmiş veya Tıkanmış Olabilir, Üç Yollu Vana Arızalı Olabilir, Kalorifer Filtresinde Tıkanma Olabilir veya Kalorifer Tesisatı Tıkalı Olabilir. Net Tespit ve Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F22 Arıza Kodu: Tesisat Su Basınç Hatası.

Çözüm: Tesisatta Bulunan Suyun 1 Bardan daha Az Olduğunu Gösteren Hata Kodudur. Nitromix Kombinin Sağ Alt Tarafında Bulunan Mavi Doldurma Musluğunu Sola Çevirmeniz Sisteme 1,5 Bar Kadar Su Basmanız Gerekir. Musluğu Çevirdiğiniz An Kombiden Su Sesi Gelir ve Basınçta İlerleme Olur. Ekranda Beliren Bar değerini Takip Edin. İdeal Basınca Ulaştığı Zaman Doldurma Musluğunu Mutlaka Sağa Çevirerek Kapatın. Bu Sayede Sorun Çözümlenmiş Olur. Düzelme Olmaz İse Resetleme İşlemi Yapabilirsiniz. Yine de Sonuç Alamazsanız veya İşlemi Yapamazsanız Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F23 Arıza Kodu: Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.

Çözüm: Tesisattaki Sirkülasyon Hızının Ya Çok Fazla yada Hiç Olmadığını Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Tesisat ve Kalorifer Vanalarına Bakarak Kapalı İse Vanaları Açmalısınız. Sorun devam Ederse Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F26 Arıza Kodu: Gaz Valfi Hatası.

Çözüm: Kombide Gaz Valfinin Yerinden Çıkmış Olduğunu yada Arızalı Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Kullanıcı Olarak Cihaza Müdahale Edemezsiniz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F27 Arıza Kodu: Alev Algılama Hatası.

Çözüm: Nitromix Kombide Bu Hata Kodu Var İse İyonizasyon Elektrodu Arızalı demektir. Bu Gibi Durumlarda Sorun Elektronik Kartı İle Alakalı da Olabilir. Bu Arıza Durumunda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F28 Arıza Kodu: Gaz Besleme (Gaz Yokluğu) Sorunu.

Çözüm: Bu Durumda Önce dairenizdeki Gazı Kontrol Edin. Gaz Kontrolü Yapın ve Konutunuzda Gaz Olduğundan Emin Olun. Gaz Vanaları Kapalı İse Mutlaka Açın. Konutunuzda Gaz Yoksa Eğer Doğalgaz dağıtım Şirketinden Bilgi ve Yardımları Alın. dairenizde Gaz Olmasına Karşın Yine de Cihaz Bu Sorunu Yaşattırıyor İse Resetleme İşlemi Uygulayın. 3 Resetleme Sonrasında Sorun Hala devam Etmekte İse Servisi Arayın. İyonizasyon Ateşleme Elektrodunda, Elektronik Kartta veya Gaz Valfinde Sorun Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F29 Arıza Kodu: İyonizasyon Hatası.

Çözüm: Cihazın Çalışma Esnasında Gaz Beslemesinin Kesildiğini Belirten Arıza Kodudur. Gaz Vanalarına Bakarak Açık Olduğundan Emin Olun, Gaz Vanaları Kapalı İse Açın. Gaz Var İse Resetleme İşlemi Uygulayın. Sorun devam Etmekte İse Mutlaka Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F32 Arıza Kodu: Hatalı Hava Basınç Hatası.

Çözüm: Kombide Donma Korumasında Fan Hızında Bir Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Hatalı Hava Basıncı Olduğu İçin Cihaz Muhtemelen Çalışma Yapmayacak Bloke Olacaktır. Fan, Anakart, Prosestat Gibi Parçalarda Sorun Olabilmektedir. Net TeşhiŞ,  Müdahale ve Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F49 Arıza Kodu: Voltaj Hatası.

Çözüm: Haberleşme Bağlantı Sorunu Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Yani Konutunuza Gelen veya Kombinize Gelen Voltaj Düşük yada Yüksek Olabilir. Bu Durum Bir Süre Sonra Düzelebilir. Bu Yüzden Bir Süre Beklemelisiniz. Bir Süre Bekleme Sonrasında Sorun Düzelme Durumu Olmaz İse Servis Yardımı Alınmalıdır. Bu Gibi Durumlarda Muhtemel Sorun Elektronik Kart İle Alakalı Olmaktadır. Elektronik Kart Voltaj Sebebi İle Yanmış veya Hasar Görmüş Olabilir. Bu Durumda Elektronik Kart Tamiri yada değişimi İle Sorun Çözümlenir. Yalnız Sorunun Tekrar Etmemesi Amacı İle Mutlaka Kombi Regülatörü Kullanmalısınız.

F61/F62/F63/F64/F65/F67 Arıza Kodu: Ana Kart Hatası.

Çözüm: Kombide Ana Kart Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodlarıdır. F62 Arıza Kodunda Sorun Gaz Valfi İle de Alakalı Olabilmektedir. F65 Arıza Kodunda Anakart devresinde Aşırı Isınma Sorunu Görülebilir. F67 Arıza Kodunda İse Alev Algılama Durumu Sebebi İle Elektronik Kart Sorunu Olabilir. Net Tespit ve Müdahale İçin Bu Gibi Durumlarda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F68 Arıza Kodu: Alev Sinyali dalgalanması.

Çözüm: Kombide Alev Algılama Sorunu Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Duruma Genelde Karşımıza Arızalı Olarak Çıkan Parça Elektronik Karttır. Net Tespit ve Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F70 Arıza Kodu: Kartlar Arasında Uyumsuzluk Hatası.

Çözüm: Kombide Bulunan Anakart ve Arayüz Kartının Birbirine Tanımlanmamış Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Duruma Servis Müdahale Edeceği İçin Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Önceden Kartlardan Birine Müdahale Edilirse Yanlış Bağlantı Olabilir. Müdahale Olmadı İse Sorun Elektronik Kart İle Alakalı Olabilir.

F71 Arıza Kodu: Su Akış Sensör Hatası.

Çözüm: Kombide Su Akış Sensörü Kablosunun Yerinden Çıkmış Olabileceğini yada Sensörde Sorun Olduğunu Bildiren Hata Kodudur. Bu Durumda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F72 Arıza Kodu: Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.

Çözüm: Bu Sorun Kombide Gidiş Dönüş Sensörünün Aynı Sıcaklığı Okuduğunu Belirtir. Bu Durumda Kullanıcı Olarak Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


F73/F74 Arıza Kodu: Basınç Sensör Hatası.

Çözüm: Bu Hata Kodlarından Biri Ekranda Belirdiğinde Sensörün Kısa devre Yaparak Arızalandığını yada Kablosunun Yerinden Çıktığını Söyleyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F76 Arıza Kodu: Termal Sigorta Hatası.

Çözüm: Nitromix Kombide Aşırı Isınma Sigortasının Yerinden Çıktığını yada Eşanjörde Aşırı Isınmanın Meydana Geldiğini Belirten Hata Kodudur. Sorunun Çözümlenmesi Adına Önce Cihazı Resetlemelisiniz. Arıza Durumu devam Etmekte İse Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F77 Arıza Kodu: Gaz Valfi Motor Hatası.

Çözüm: Bu Uygulamanın Sağlanmadığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Kod Ekranda Belirdiğinde Direk Önce Nitromix Kombiyi Birkaç Kez Resetleyin. Sonuç Alamadığınız zaman  Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F83 Arıza Kodu: Brülör devreye Girdiği Halde Sıcaklık Yükselmiyor.

Çözüm: Bu Durumda Önce Su Basıncını Kontrol Edin. Tesisat Suyu Eksik Olabilir. Basınç Düşük İse Su Basma İşlemi Uygulayın. Basınç Normal değerde İse Sensörlerin Okuduğu Sıcaklık Farkının Çalışma Koşullarına Uygun Olmadığını Belirtir. Bu Durumda Cihazı Resetlemelisiniz, Sorun devam Ediyor İse Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F84 Arıza Kodu: Kalıcı Maksimum Sıcaklık Farkı Hatası.

Çözüm: Sensörülerin Okuduğu Sıcaklık Farkının Normal Çalışma Koşullarına Aykırı Olduğunu Yani Uymadığını Belirten Hata Kodudur. Birkaç Resetleme Uygulaması Yapmalı, Sorun Düzelmiyorsa Eğer Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F85 Arıza Kodu: Sensör Hatası.

Çözüm: F84 Hata Kodunda Olduğu Gibi Sensörlerin Okuduğu Sıcaklık Farkının Çalışma Koşullarına Uymadığını Belirtir. Birkaç Reset Atma İşlemi Uygulamalı, Arıza Durumu devam Ediyor İse Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F86 Arıza Kodu: Yerden Isıtma Kontak Hatası.

Çözüm: Cihazın Bu Uygulamayı Sağlamadığı Belirten Hata Kodudur. Böyle bir durumda uzman servisimizden yardım almalısınız.

Err Arıza Kodu: Kullanıcı Arayüz Hatası.

Çözüm: Kullanıcı Arayüz Kartında Haberleşme Problemi Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Öncelikle Kombiyi Resetleyin, Sonuç Alamadığınız Her Durumda Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Themafast

F01 ve F04 : Themafast Kombide Beliren F01 ve F04 Arıza Kodlarının Açıklaması Kombinin Ateşleme Yapmaması Yani Kombiye Gaz Gelmemesidir. Bu Durumda Vanaların Kontrolünü Yapmalı Vanaları Açık Konuma Getirmelisiniz. Vanaları Açık Hale Getirdikten Sonra Kombiyi Resetleyin. Hala Aynı Uyarı Kodu Var İse Bu Durumda Gaz Valfinde yada İyonizasyonunda Problem Olabilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F02 Arıza Kodu : Hava Başarısızlığı Sebebi İle Prosestatın Arıza Yaptığını Belirten Arıza Kodudur. Bu Durumda Parça değişimi Gerekeceği için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

 Prosestat değişimi Sonrasında Cihaz Çalışmaya devam Edecektir.

F03 Arıza Kodu : Kombinin Hava Proses Atının Arıza Yaptığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Cihaz Hava Akışı Sağlamıyor Diyebiliriz. Bu Durumda Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F05 Arıza Kodu : Themafast Kombide Aşırı Isınma Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Limiti Termostat Sensöründe Sorun Var ve değişimi Gerekebilir Diyebiliriz. Bu Konuda Yardım İçin Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


Themafast Kombi Hata Kodları

F06 Arıza Kodu : Themafast Kombide Kalorifer Sensörünün Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Sensor değişimi Gerekebilir.Bu tip sorunlarda uzman servisimiz ile irtibata geçiniz.

F08 Arıza Kodu : Kombide Tesisat Gidiş Suyu Sensörü Arızası Olduğunda Ekranda Bu Uyarı Kodu Belirmektedir. Bu Durumda Sensor değişimi Gerekebilir. Yalnız Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensörün değişeceği Konusunda Tespit Edilmeden Bilgiler verilemez. Bu Arızayı Tespit Etmesi ve Müdahale Etmesi Açısından Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F09 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncını Ölçe Görevinde Olan Sensörün Arızalı Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F11 Arıza Kodu : Themafast Kombide Ana Kart Arızası Yaşandığını Belirten Uyarı Kodudur. Ana Kartın Tamirinin yada değişiminin Yapılması Gerekmektedir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F12 Arıza Kodu : Themafast Kombi F12 Arıza Hatası Belirdi İse Ekran Kartında yada Kumanda Panelinde Sorun Var demektir. Bu Durumda Cihaza Müdahale Etmemeli Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F13 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Elektronik Kartında Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Kart Tamiri yada Kart değişim İşlemi Gerekebilir. Çözümü için uzman servisimizle irtibata geçiniz.

F14 Arıza Kodu : Themafast Kombide Sensör Arızası Yaşandığını Belirten Bu Uyarı Kodunda Hangi Sensörün değişmesi Gerektiğini Servis Gelip Tespit Etmelidir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.


F15 Arıza Kodu : Kombinin Üç Yollu Vana Adını verdiğimiz Parçasının Step Motorunda Sorun Olduğu Anlamına Gelen Bu Uyarı Kodunda Cihaz verim Sağlamaz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F16 Arıza Kodu : Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Gaz Valfinde Sorun Var demektir. Bu Durumda Cihaz Ateşleme Yapmaz. Cihazın Ateşleme Yapmaması Sebebi İle de Hem Peteklerinize Sıcaklık Gelmez Hem de Sıcak Su Alamazsınız. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F17 Arıza Kodu : Themafast Kombide Voltaj Düşüklüğü Yaşanıyor demektir. Bu Durumda Sizin Öncelikle Bir Elektrikçiyi Çağırmanız Gerekmektedir. Elektriksel Bir Problem Söz Konusu değilse Regülatör Kullanmanızı Gerekir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F18 Arıza Kodu : Cihazın Ekran Kartında Sorun Olduğunu Anlayabileceğimiz Hata Kodudur. Bu Durumda Ekran Kartının Tamiri yada değişimi Gerekmektedir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F19 Arıza Kodu : Sensor Sıcak Su İsteğini Karşılıyor Fakat Boru Üzerindeki İrtibatı Geçerli değil. Bu Durumda Sensörde Sorun Var Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmemeli Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F20 Arıza Kodu : Themafast Kombinin Ekran Kartı İle Kombinin Uyum Sağlamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Cihaza Önceden Müdahale Edilip Ekran Kartı değiştirildi İse Ayarları Yapılmamış Olabilir. Cihaza Müdahale Edilmedi İse Ekran Kartı Arızalı Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F21 Arıza Kodu : Themafast Kombi Bu Uyarı Kodunu veriyor İse Kombinin Basınç değeri Olması Gereken değerden Düşük demektir. Yani Kombi Basıncı 0,3 Barın Altındadır. Bu Durumda Kombiye Altında Bulunan Doldurma Musluğu İle Su Basmanız Gerekmektedir. Basınç değeri 1,5 Barı Gösterdiğinde Doldurma Musluğunu Kapatırsanız Cihaz Çalışacaktır. Çalışmazsa da Kombiyi Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin.

F22 Arıza Kodu : Kombi Basıncı Gereğinden Fazla Olduğunda daha Doğrusu 2,7 Barın Üstünde Olduğunda Kombi Bu Uyarı Kodunu vermektedir. Themafast Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Kaloriferin Yan Tarafındaki Müşirden Hava Alma İşlemi Yapmalısınız. Bu İşlem Sonrasında Sorun Kalmayacaktır.

 

Vinto

F01 ve F04 Arıza Kodu : Vinto Kombide Her İki Uyarı Kodu da Aynı Açıklamayı Taşır. Bu Uyarı Kodlarının İkisi de Kombide Ateşleme Olmadığını Belirtmektedir. Bu Durumda Kısacası Cihaza Gaz Gelmiyor Diyebiliriz. Gaz Vanalarının Kontrolünü Yapmalı Kapalı İse Açık Duruma Getirmelisiniz. Gaz Vanaları İle Alakalı Hiçbir Sorun Yok İse Cihazı Kapatıp Yeniden Açın Yani Resetleyin. Soru Hala devam Ediyorsa Gaz Armatöründe Sorun Olabilir. Bu Durumun Çözümü için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F2 Arıza Kodu : Hava Akış Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Hava Prosestatı Arızalı ve değişimi Gerekiyor Diyebiliriz. Tüketici Olarak Bu Durumda Direk Olarak Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

 

Vinto Kombi Hata Kodları

F3 Arıza Kodu : Vinto Kombi Bu Uyarı Kodunu 2 Saat 40 dakika İçinde 3 defa Tekrar Ederse Bu Durumda Hava Akışında Sorun Var demektir ve Proses Tat Arızalıdır. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F5 Arıza Kodu : Cihazda Aşırı Isınma Sorunu Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Limit Termostatı Arızalı Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F6 Arıza Kodu : Kalorifer devresi Sensöründe Sorun Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapabileceğiniz İşlem Yoktur. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F9 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer devresindeki Suyu Ölçme Görevinde Olan Sensöründe Hasar Meydana Geldiğini Belirten Uyarı Kodudur.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F11 Arıza Kodu : Kombide Bulunan Tüm Parçaların Bağlı Durumda Olduğu Elektronik Karttan Sinyal Alınamadığını Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Kart Arızalanmış Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F12 Arıza Kodu : Ekran Kartından Sinyal Alınamadığını Belirten Koddur. Bu Durumda Ekran Kartı Hasar Görmüş ve Arızalanmış Diyebiliriz. Cihaza Müdahale Etmeden Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F13 Arıza Kodu : Vinto Kombi Ekranında F13 Arızası Belirdi İse Ana Kartta Problem Olduğu Anlamına Gelmektedir. Bu Durumda Kartın Ya Tamiri yada değişimi İle Sorun Çözümlenebilir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F14 Arıza Kodu : Cihazın Kalorifer devresine Göndermekte Olduğu Suyun 95 derecenin Üstünde Olduğunu Belirten Hata Kodudur. Sorun Bu Şekilde devam Ederse Problem Yaşayabilirsiniz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F15 Arıza Kodu : Gaz Mekanizması Sorunu Yaşandığını Belirten Hata Kodudur. Bu Durumda Üç Yollu Vana Step Motor Arızalı Diyebiliriz.Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F16 Arıza Kodu : Kombi Kapalı Durumda Olduğu Halde Alevin Hala devam Ettiği Durumlarda Kombi Bu Uyarı Kodunu vermektedir. Bu Durumda İyonizasyonda veya Gaz Armatöründe Sorun Var Diyebiliriz. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F17 Arıza Kodu : daireye Ulaşan Voltajın Düşük Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Cihazın Bu Şekilde Çalışmaması Gerekmektedir. Bu Durumda Çalışmaya devam Ederse Parçaları Zarar Görebilir. Bunun İçin Önerimiz Regülatör Cihazını Kullanmanızdır. Regülatör Cihazı Sonrası Voltajlar dengelenir Kombi Voltaj değişikliği Sebebi İle Zarar Görmez.

F18 Arıza Kodu : Vinto Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Ekran Kartında Sorun Var demektir. Cihaza Müdahale Etmemelisiniz. Çünkü Bu Durumda Ekran Kartı Tamiri yada değişimi Gerekmektedir. Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F19 Arıza Kodu : Kombinin Sensörü Sıcak Su İstediğinde Yalnız Sensor Boru İle İrtibat Halinde değil. Bu Durumda Sensörün Arızalı Olduğunu yada Kablolarında Kopma Meydana Geldiğini Söyleyebiliriz. Tüketici Olarak Cihaza Müdahale Etmemeli Çözümü için uzman servisimizle irtibata geçmelisiniz.

F20 Arıza Kodu : F20 Hata Kodu Kombinin Ekran Kart İle Uyumlu Olmadığını Belirtmektedir. Ekran Kart değişimi Önceden Yapıldıysa Ayarları Yapılmamış ve Cihaz Bu Nedenle Bu Uyarı Kodunu veriyor Olabilir. Sorun Kendiliğinden Yaşandı ve Cihazın Ekran Kartı İle İlgili İşlem Yapılmadı İse değişimi yada Tamiri Gerekebilir. Teknik Açıdan destek için Uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

F21 Arıza Kodu : Kombideki Su Basıncının Gereğinden Az Olduğunu Belirten Uyarı Kodudur. Bu Durumda Tüketici Olarak Yapmanız Gereken İşlem Kombinin Basıncını Doldurma Musluğu İle 1,5 Bara Kadar Yükseltmektir. İşlem Sonrasında Sorun Hala devam Ederse Kombiye Reset Atın.

F22 Arıza Kodu : demir Döküm Vinto Kombi Ekranında Bu Uyarı Kodu Belirdi İse Bu Kombinin Basıncının Olması Gereken değerden Fazla Olduğunu Belirtir. Yani Kombi Bar Seviyesini Kontrol Ederseniz 2,7 Barın Üstünde Olduğunu Göreceksiniz. Bu Durumda Peteğin Yan Tarafından Hava Alma İşlemini Gerçekleştirmelisiniz. İşlem Sonrası Kombi Basıncı Sıfıra Düşebilir. Kombiye Yeniden 1,5 Bar Kadar Hava Basarsanız Sorun Çözümlenecektir.


Bugünkü yazımızda ise sizler için kombinizi arıza kodu verdiği zaman ne yapmanız gerektiğini, kombi ekranında çıkan hata kodlarının ne anlama geldiği hakkında bilgileri sizlerle paylaştık. Dileriz bu yazımız sizler için faydalı olmuştur.



Arızanız giderilemediyse Uzman ekibimiz her zaman hizmete hazırdır. Bizimle iletişime geçerek tüm arıza, tamir, onarım ve sorun giderme konusunda destek alabilirsiniz.

Kombinizde Sorun Varsa: Garanti kapsamı dışındaki arızalar müşterinin isteği doğrultusunda İstanbul Kombi Özel Servis Hizmeti için aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirsiniz.

Avrupa Yakası : 0212 515 43 23

Anadolu Yakası : 0216 443 69 43



7/24 Profesyonel Hizmet


Kombi Merkezim

Kombi Servisi Hizmetleri

Kombi servisi hizmetinde alanında uzman teknik kadromuz ile birlikte çalışmayan, arızalı kombilerinizin tamiri veya bakımını gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda yapılan teknik servis hizmetine malzeme ve işçilik garantisi verilmektedir.

  • Kombi Servisi Garantili Hizmet
  • Kombi Tamiri Uzman Teknik Kadro
  • Kombi Bakım 7/24 Hizmet

Kombi Servisi

Kombi Servisi Uzman teknik kadro ile hizmet, Mutlu Müşteri Anlayışı Memnuniyet odaklıyız

Kombi Bakımı

Kombi Bakımı Kombilerinizin yıllık bakımlarının ustalık belgesine sahip kadromuz ile yapılması

Kombi Tamiri

Kombi Tamiri Malzeme ve işçilik garantili kombi tamir hizmeti

Kombi Arıza

Kombi Arıza Kombi arıza tespitinde hızlı çözüm ve sonuç odaklı hizmet