0212 515 43 23

0216 443 69 43

Kombi Türleri Ve Özellikleri

Yazı İçeriği

Daha önceki yazılarımızda sizler için kombi arızalarını, kombi arızalarına sebep olabilecek etkenleri paylaşmıştık. Şimdi ise birlikte kombiler hakkında bilgi edinmek için aşağıdaki yazımızı sizler için yazıyoruz. Temelde 4 tür kombi bulunmaktadır.

 

Bacalı Kombi

Bu tip kombiler yanma esnasında ihtiyaç duyulduğu kadar oksijeni ortamdaki havadan karşılar. Yanma sonrasında meydana gelen kirli hava ise bir baca yardımı ile dışarı aktarılır. Bacalı kombilerde, baca bakımı ve mekanın belirli zamanlarda havalandırılması insan hijyeni ve çevre sağlığı açısından çokça önem arz etmektedir. Bacalı kombilerin en büyük problemi, fırtınalı havalarda yanma sonrası meydana gelen temiz olmayan  havayı içeriye aktarabilme olasılığıdır. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle beraber farklı tip kombilerin geliştirilmesinden sonra bacalı kombilerin tercih edilme oranı oldukça düşmüştür.

 

Hermetik Kombiler

Bu tip kombilerde ise fan kiti mevcuttur. Fan kiti sayesinde yanması için ihtiyaç duyulan oksijen dışarıdan sağlanır ve yanma sonrasında meydana gelen kirli hava aynı yolla etrafa salınır. Hermetik kombilerin bina bacasına bağlanmaları mümkün değildir. Yanma sonrası meydana gelen temiz olmayan hava kombinin bacasından dışarı salınmaktadır. Hermetik kombilerin bina bacasına bağlanamamasının ı özellikle bacası müsait olmayan binalar için tercih edilmesinin sebebidir. Bacalı kombilerin tersine hermetik kombilerde, fırtına esnasında oluşabilecek sorunlara karşı emniyet sistemi mevcuttur. Emniyet sisteminden ötürü hermetik kombiler, zamanımızın en çok tercih edilen kombi türüdü olma özelliğini taşımaktadır.

 

Yoğuşmalı Kombi

 Yoğuşmalı kombiler yanma olayından sonra meydana gelen temiz olmayan havanın sıcaklığını da kullanan sıradışı bir üniteye sahip olan kombi türüdür. Yanma olayından sonra mevcut olan kirli hava zamanında dışarı aktarılamaz ve ünitede bulundurularak sıcaklığından faydalanılır. Bu sayede bu tip kombilerde büyük oranda ısı ve yakıt tasarrufu sağlanabilmesi mümkündür.

 

Elektrikli Kombi 

 Elektrikli kombilerde kullanılan elektrikli ısıtıcılar aracılığıyla yanma sonrasında meydana gelen kirli havanın boşaltımı amacıyla baca gibi bir sisteme ihtiyaç duyulmaz. Elektrikli kombilerin yakıt maliyeti diğer kombi türlerine kıyasla oldukça yüksektir. Ancak zehirlenme ve benzeri olumsuz olayların meydana gelmesine neden olmaması sebebiyle genel olarak tercih edilir.

 

Kombi seçimlerinizde kararsızlık içerisinde kalmamanız ve kombiniz hakkında bilgiye sahip olmanız amacı ile yazdığımız yazımız umarım işinize yaramıştır. Herhangi bir kombi arızası ile ilgili size en yakın olan hizmet bölgelerimizden Kadıköy Hizmet Bölgesi; Kadıköy Merkez , Acıbadem , Bostancı , Caddebostan , Caferağa , Dumlupınar , Eğitim , Erenköy , Fenerbahçe , Feneryolu , Fikirtepe , Göztepe , Hasanpaşa , Kozyatağı , Koşuyolu , Merdivenköy , Ondokuzmayıs , Osmanağa , Rasimpaşa , Sahrayıcedit , Suadiye , Zühtüpaşa Mahallesi-Semti  mahallelerimizden uzman servisimizden yardım alabilirsiniz.

Arızanız giderilemediyse Uzman ekibimiz her zaman hizmete hazırdır. Bizimle iletişime geçerek tüm arıza, tamir, onarım ve sorun giderme konusunda destek alabilirsiniz.

 

Kombinizde Sorun Varsa: Garanti kapsamı dışındaki arızalar müşterin isteği doğrultusunda İstanbul Kombi Özel Servisi Hizmeti için aşağıdaki numaralardan bize ulaşabilirsiniz.

Avrupa Yakası : 0212 515 43 23

Anadolu Yakası : 0216 443 69 43

Picture of Kombi Merkezim
Kombi Merkezim

7/24 Profesyonel Hizmet

Kombi servisi hizmetinde alanında uzman teknik kadromuz ile birlikte çalışmayan, arızalı kombilerinizin tamiri veya bakımını gerçekleştirmekteyiz.

Avrupa Yakası

0212 515 43 23

Anadolu Yakası

0216 443 69 43

  

Kombi Merkezim

Kombi Servisi Hizmetleri

Kombi servisi hizmetinde alanında uzman teknik kadromuz ile birlikte çalışmayan, arızalı kombilerinizin tamiri veya bakımını gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda yapılan teknik servis hizmetine malzeme ve işçilik garantisi verilmektedir.

Kombi Servisi

Kombi Servisi Uzman teknik kadro ile hizmet, Mutlu Müşteri Anlayışı Memnuniyet odaklıyız.

Kombi Bakımı

Kombi Bakımı Kombilerinizin yıllık bakımlarının ustalık belgesine sahip kadromuz ile yapılması.

Kombi Tamiri

Kombi Tamiri Malzeme ve işçilik garantili kombi tamir hizmeti.

Kombi Arıza

Kombi Arıza Kombi arıza tespitinde hızlı çözüm ve sonuç odaklı hizmet.